Julehilsen 2016

Julen nærmer sig

Nej - er det nu jul igen ?

Julehilsen med en twist.
Julen står for døren med gløgg, gran og hygge.

Julen er årets hyggeligste tid. Vi ønsker jer en rigtig glædelig jul sammen med jeres familie og venner.
December måned er afgjort min yndlingsmåned! Udenfor er det koldt og gråt, men indenfor spreder juleglæden sig rundt i hjemmet. Vi håber, I får en hyggelig juleaften.
De bedste Julehilsner fra Birgit Merete & frede

Julen står for døren med gløgg, gran og hygge.

1. Hvordan er en god jul?
Først og fremmest gælder det jo om at definere "en dejlig jul". Hvad er en dejlig jul for dig? Er det at have tid til at bage småkager med ungerne? - eller er julens højdepunkt, at deltage i de vilde julefrokoster? Skal du nå at høre julekoncerter, eller skal du en tur i skoven og fælde et juletræ, før du rigtig kan komme i julestemning? 
Måske ønsker du allermest bare at have fred og ro til at læse en god bog - eller måske prioriterer du, at have ekstra god tid til at julepynte hjemme? Prøv at mærke efter, hvad der for dig er allervigtigst.

Oldemors æbleskiver

Tipoldemors æbleskiver

Juleidé: Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

"Denne opskrift stammer fra mine sønners tipoldemor. Jeg fandt den i et gammelt, falmet opskriftshæfte, som hun havde nedskrevet sine yndlingsopskrifter i tilbage i 1940‘erne. Med sirlig håndskrift præsenterer hun bl.a. sin favoritopskrift på æbleskiver og afslører desuden, hvordan hun sikrer, at de bliver sprøde og kuglerunde" fortæller Sif. "Håber, de må bekomme dig og familien godt." 

Ca. 20-25 stk. 

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk stødt kardemomme (kværn evt. selv hele kardemommekapsler i en morter eller kaffekværn; smagen folder sig ekstra ud på denne måde)
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ l kærnemælk
  • 3 æg (s/m)
  • smør til at stege i

Sådan gør du:

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen.
  • Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt, og rør løbende dejen lind og glat, så du undgår, at den klumper.
  • Pisk æggene i og varm æbleskivepanden op. Du kan både bruge en gammeldags pande på komfuret eller en elektrisk.
  • Smelt en lille klat smør i hvert hul i æbleskivepanden.
  • Fyld hullerne to tredjedele op med dej.
  • Bag dem gyldenbrune på den underste halvside og vend dem derefter en kvart omgang ved hjælp af en tandstikker eller et lille grillspyd af træ.
  • Lad dem bage lidt mere.
  • Kom i mellemtiden lidt af æbleskivedejen i en plastik- pose, bind en knude øverst og klip et hul i det ene hjørne af posen. Sprøjt en smule æblekagedej ind i æbleskivens midte – herved sikrer du, at dine æbleskiver bliver smukt runde og velformede.
  • Vend æbleskiverne endnu en kvart omgang og bag dem, til de er lækkert brune på alle sider. Bagetiden er i alt ca. 5 minutter pr. æbleskive, og de skal vendes rundt nogle gange undervejs.
  • Server æbleskiverne med sukker, flormelis, syltetøj eller marmelade. 

Nytårshilsen

Nye år komme som et BRAG af noget festlig med fred og godt helbred til os alle.
Tak for et spændende år 2016. På gensyn til nye oplevelser i 2017
Nytårshilsner fra Birgit Merete & Frede